Esiintyvätaiteilija Piagrina

Piia Eveliina — Performing artist

Dancer, Actor, Dance teacher, Coach, Whip Cracking & Fire Artist

Videot:

Showreel Dance & Fire

Whip cracking – show

Dog training for circus

Olen harrastanut tanssia vuodesta 1994, kokeillen vuosien varrella useita eri lajeja, joiden yhdistelystä on muodostunut oma persoonallinen tyylini esiintyä. Olen tanssinut muun muassa balettia, hiphopia, jazzia, show dancea, reggaetonia,  dancehallia, twerkkausta, ja suorittanut lisäksi useita eri lajien tiiviskursseja.

Tankotanssia olen harrastanut jo vuodesta 2009. Tankotanssi vei sydämeni, mutta teen sitä tällä hetkellä vähemmän muiden lajien viedessä enemmän aikaani. 

Tuoliakrobatia ja Whip Cracking ovat tällä hetkellä päälajini. Tuoliakrobatiaa olen harrastanut erinäisiä kursseja jo vuosia, mutta viimeisien vuosien aikana siitä on muodostunut esityksieni ja opetukseni kulmakivi. 

Whip Cracking -lajiin tutustuin ensimmäisen kerran vuonna 2015, mutta harrastus alkoi täysillä vasta kesällä 2016. Yhdistän perinteistä whip crackingiä, tähtäystemppuja, äänimaailmoja, ruoskan pyöritystä, akrobatiaa ja tanssia. Jokaisesta lajista teen omia persoonallisia esityksiä kokeilemalla ja yhdistelemällä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia ideoita.

Olen opettanut tanssia vuodesta 2011. Studio Piagrinan perustin vuonna 2015 Kulttuuriosuuskunta Terän projektina. Studion pyörityksen lisäksi toimin Studio Piagrinalla  tanssinohjaajana, koreografina ja esiintyvänä taiteilijana innostaen kaiken ikäisiä tanssimaan ja temppuilemaan. 

Tärkeimmät arvot ohjauksessani on, että kaikki ovat samanarvoisia taidoista ja tavoitteista riippumatta. Tanssi kuuluu kaikille ja haluan, että oppilaani osaavat myös jatkossa kertoa, miksi asiat tehdään minun tunneillani juuri näin. Haluan luoda itseajattelevia, luovia ja tekeviä persoonia, jotka osaavat selittää asiat muutenkin kuin vain, että tehdään näin, koska opettaja sanoo niin. Opetan ihmisille läsnäoloa, hauskanpitoa sekä tapoja treenata terveellisesti ja hajottamatta kehoa tai mieltä.  Ohjaajina studiolla toimii lisäkseni innovatiivisia ja ammattitaitoisia ohjaajia. Itse ohjaan myös matalankynnyksen ja erityisryhmien tanssi/akrobatia/luovan liikkeen tunteja. Minut voi tilata myös omalle paikkakunnalle pitämään tunteja. Räätälöimme teidän toiveenne mukaisia tunteja.

Olen työskennellyt erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä vuodesta 2006. mm. Mobilian Autokylän asiakaspalvelija/opas ja Kahvilatyöntekijä.

Olen ollut vaihto-oppilaana USA:ssa, jossa käyn säännöllisesti vierailemassa ja saamassa lisäoppia eri aloilta maailman huipuilta. Muita harrastuksiani ovat laulu, ratsastus, tomahawkien heitto, matkailu ja rakkaiden koirieni kanssa puuhailu.

Esiintynyt teatterissa ja TV:ssä.

Seuraa Facebookissa ja Instagramissa

Olen toiminut myös aikaisemmin Pelastakaa Lapset RY:n Sporttikummina!

Lisätietoa sporttikummitoiminnasta

Koulutus

Soveltavan liikunnan  perusteet 2022

Suomen Teatteriopisto: näyttelijäntyön perus- ja jatkolinja 2013–2015

Tanssipedagogiikan erikoistumisopinnot 2013, Tampereen Kesäyliopisto

Tyrvään käsi- ja taideteollisuus oppilaitos Lavasterakentaja 2012

FINNISH DANCE ORGANIZATION – koreografikurssi 2012

Etelä-Pohjanmaan opisto: Tanssitaiteen linja 2010–2011

IPSF – Tankotanssi Tuomarikoulutus 2017

IPSAF-Tankotanssi Tuomarikoulutus 2017

IPSF QUALIFICATIONS certificate in coaching CODE OF POINTS TRAINING level 1. 2017

Acquapole – kurssi, Baltimore 2016

Unelmien opintomatka Las Vegas 2017 Pole Expo tapahtuma

Anthony De Longis Whip cracking private workshop, 4 days in Los Angeles 2017

MINDFULNESS LAPSILLE KURSSI – Ceesto  3.2.2018

YOGA NORDIC – Ilmajooga ohjaaja koulutus 1 taso sekä seinäjooga ohjaaja 1 taso, 2018

Erilaisia tanssi- ja ohjauskursseja sekä muiden alojen tiiviskursseja 2000-2022